Eroidiootit

Miks aikuisten pitää huutaa ja puhua pahasti, kun ne ei enää rakastakaan toisiaan. Vaikka me lapset sopeudutaan moneen ja paljoon, meillä on myös tunteet ja tahto. Ei me haluta kuunnella sitä. että kuinka se toinen on paska, epäonnistuja, loinen, idiootti. Te ootte meille silti yhä äiskä ja iskä, vaikka ette tykkää enää toisistanne, ettekä asu toistenne kanssa.

On raskasta kuunnella teidän jorinoita ja äkästymisiä. On raskasta ettei pysty rehellisesti vastaamaan kysymykseenne, miten teillä lapsilla meni iskällä/äiskällä. Jos oli hirvittävän hauskaa, toinen pahoittaa mielensä. Jos oli jokseenkin ärsyttävää, toinen vetää pultit.

Me tarvitaan tilaa ja aikaa. Nuolla haavoja. Järjestää unelmat ja arki uusiksi. Tilaa surra, tilaa osoittaa mieltä. Jos meitä vituttaa ei se ole sen toisen, sen paskemman vika. Ehkä se ei oo kenenkään vika.

On karseeta, kun koti ei ookkaan se paikka jossa pystyis puhumaan. Eikä me haluta olla kotona mikään erotuomari tai suhdeterapeutti. Me halutaan olla lapsia ja nuoria. Me halutaan että ois yks paikka jossa saa olla oma ittensä. Ilman tarkkailua tai edustuskriteereitä. Saa rötköttää ja raapia nenää tai takamusta. Nauraa niin että kitarisat laulaa.

Joskus me halutaan vaan mököttää. Olla hiljaa. Tai pelata niitä räiskepelejä. Tai soitattaa kunnolla joululahjaksi saatuja bluetooth-kajareita.

Se on vitun raskasta oppia kahdet eri tavat. Syödä, siivota, käyttäytyä, pyytää rahaa ja reissata. Pyytää ja saada anteeksi.

Ex on ilmeisesti jotain kauheeta. Jotain saastunutta. Jotain pahasti pieleen mennyttä. Jotain perkelettäkin pahempaa.

Ainakin jos kuuntelee teidän aikuisten puhetta. Meillä on korvat, vaikka te meettekin syrjään puhumaan kännykkään tai ”kuiskuttamaan” vähän asiaa työkaverille. Muistakaa että se ex on meille yhä iskä tai äiskä. Se maailman rakkain ja ihanin.

Ja hei te eroidiootit. Riidelkää omat riitanne niinkuin aikuiset. Älkää sotkeko meitä niihin. Jos sotkette, te sotkette myös meidän päät.

Meistä tuntuu jo muutenkin aivan liian usein että me ollaan turhia, riittämättömiä, kiittämättömiä ja kelvottomia. Muistakaa tämä pliis kun seuraavan kerran sanotte suoraan ne muutamat valitut sanat sille perkeleen exälle.